Skileraar

Wij verzorgen alle ski- en snowboardopleidingen in Oostenrijk omdat je daarmee direct het juiste diploma haalt zodat je les mag gaan geven. Geen vooropleiding, geen dure taalcursussen of een behaald diploma waar je niks mee kunt. Gewoon direct halen in Oostenrijk zonder tussenkomst. Wil jij daarna meteen aan de slag als skileraar? Dan kun je dat ook direct via ons regelen. Wij werken in heel Oostenrijk samen met diverse gave skischolen.

Waarom zou jij via ons een ski- of snowboardopleiding boeken?
Wij verzorgen namelijk het complete aanmeldingstraject, vangen veel vragen op en regelen zelfs na het behalen van je diploma (of niet) een wintersportjob bij één van onze skischolen in de Alpenlanden. Baangarantie dus! Dit zit allemaal bij de prijs inbegrepen!

Inhoud Skiopleiding:
Het beroep van skileraar of snowboardleraar is ontzettend gaaf om uit te oefenen, het zelfstandig les geven, kandidaten helpen met de oefeningen, het begeleiden van beginners met de eerste lessen, de gevorderden helpen met de perfectionering van de bewegingen en kinderen helpen in hun eerste ervaring op de ski’s! Een heel divers beroep dus. Maar voordat je dat allemaal kunt en mag, beginnen we met een persoonlijke skitest (in de Alpenlanden). Hiermee bepalen wij de groepsindeling tijdens de skiopleiding of snowboardopleiding en kom jij in een groep met hetzelfde niveau terecht. Het gaat nu echt beginnen!

Het zelfstandig goed kunnen skiën wordt uiteraard uitvoerig behandeld op de piste zelf, met deskundige instructeurs. Uitgebreid worden alle oefeningen vanuit de basisprincipes voor volwassenen en kinderen behandeld en toegelicht. Hierbij wordt onder andere intensief aandacht besteed aan het onder de knie krijgen van voorbeelden geven aan leerlingen, waarbij ook de bewegingsopbouw nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Het herkennen van fouten en het corrigeren van de gemaakte fouten wordt uitvoerig besproken.

Leerpunten, jouw eigen techniek en een kennismaking met het snowboarden zitten ook in deze opleiding verweven. Kortom je leert opnieuw skiën en dit goed over te brengen op je toekomstige leerlingen!

Theorie:
In de theorielessen (in de avonduren) worden de volgende modules behandeld:
Bewegingskunde, materiaal uitleg, skiles voor volwassenen en kinderen, EHBO, beroepskunde over het vak skiles geven, natuur en milieu, trendsporten en alternatieve sneeuwsporten en toerisme. Advies neem een woordenboek mee. Geen woordenboeken in huis? Klik dan hier om ze te bestellen.

Voorwaarden om deel te kunnen nemen:
Schriftelijke aanmeldingen door middel van het inschrijfformulier Skiopleiding Anwärter
Leeftijd 16 jaar en ouder
Gezondheidsverklaring van de huisarts
Kunnen skiën en minimaal draaiend met bochten de rode piste af kunnen.

Zelf mee te nemen:
Complete ski-uitrusting (of daar aanschaffen/huren)
Eventueel een snowboarduitrusting (of daar huren)
Extra geld voor taxi, liftpassen en overige bestedingen

Voor welke data kun jij je nog inschrijven:

2023 en 2024:
Skiopleiding:

25.11. – 04.12
27.11 – 06.12
04.12 – 14.12
06.12 – 15.12
07.12 – 16.12
08.12 – 18.12
09.12 – 18.12
12.12 – 21.12
12.12 – 21.12 extra locatie

10.01 – 19.01
17.01 – 26.01
24.03 – 02.04

Schrijf je direct in: Inschrijfformulier Skiopleiding Anwärter
Vanaf: € 825,00 met opleiding, examengeld, en overige lesmiddelen.
Zelf verzekeringen verzorgen?: Ja
Let op: Niet alle data hebben een all-in prijs of sommigen hebben een kleine toeslag (bijvoorbeeld opleiding met hotelovernachtingen)

Wij verzorgen ook de Duaal (Ski & Snowboard Anwärter gecombineerd). Duaal opleiding